Marockansk vegogryta med grönsaker serverad med limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Smakrik och underbart god vegogryta med både sötma, styrka och sälta. Serveras med en fräsch limeyoghurt och couscous.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 200 g fast tofu
  • 1 msk grönsaksbuljong eller 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk mörk sojasås
  • Örtsalt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, á ca 400 g
  • 2 dl vatten
  • 10 aprikoser
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk vita bönor, á 400 g
  • 2½ dl couscous
  • Limeyoghurt
  • 5 dl yoghurt
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 tsk agavesirap (alt. socker)
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Fräs i en tjockbottnad kastrull tills de mjuknat något. Hacka chilin och paprika och blanda ner i löken. Låt fräsa med i några minuter. Smula ner tofu. Krydda med grönsaksbuljong, spiskummin, sojasås, örtsalt, salt och svartpeppar.
    2. Blanda ner körsbärstomater och vatten. Hacka aprikoserna och blanda ner tillsammans med den rivna ingefäran. Koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och blanda sedan ner i grytan.
    3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
    4. Häll yoghurten i en skål. Rör ner rivet limeskal, olja och agavesirap. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Pressa ner limesaft efter smak.
    5. Servera grytan med couscous och limeyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben