Marockanska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Gott med annan smak på köttbullar ibland.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk riven lök
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • smör till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl cashewnötter
  • Förslag till servering
  • couscous med broccoli och morot
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt svälla 10 min. Tillsätt ägg, lök, salt, kryddor och köttfärs. Arbeta samman till en smidig smet.
    2. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar.
    3. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttbullarna, inte alltför många åt gången. Skaka pannan då och då. Häll över tomatkrosset och såt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Grov hacka nötterna och strö dem över köttbullarna

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben