Marockanska köttbullar med paprikaröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket goda och lite annorlunda smak på köttbullar. Paprikaröran är pricken över i et. En rätt jag varmt kan rekommendera. Vill man kan byta ut lammfärsen mot fläskfärs eller blandfärs.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 500 g lammfärs eller blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 ägg
  • 2 tsk kebabkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Paprikaröra
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1/2 röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
  • 375 g krossade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbröd och vatten i en bunke, låt svälla 10 minuter. Tillsätt lammfärs, salt, vitlök, ägg, kebabkrydda, paprikapulver och svartpeppar. Rör tills det bildas en smidig färs.
    2. Olja händerna och forma runda medelstora köttbullar. Lägg dem på ett smörpapper. Stek dem, ca 5 minuter runt om. Skaka panna under tiden.
    3. Fräs lök och vitlök i olja tills löken blir glansig. Tillsätt paprikor, spansk peppar och tomater. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera köttbullarna i paprikaröran. Serveringstips! Det är gott med couscous, grönsallad och yoghurt till. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben