Marsankaka i långpanna

Kakan blir godast om den får stå en eller ett par dagar i kylen

Ingredienser

  • Vaniljsås
  • 2 portionspåsar marsanpulver
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • Kakan
  • 250 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 påse flagad mandel
  • Instruktioner

    Blanda ihop allt till såsen. Sjud upp under vispning och låt såsen sedan kallna. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i sänder och sedan mjöl och bakpulver. Blanda sen ner marsansåsen. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö över mandel spån. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 2 juli 2008

    Goda! Saftiga. Ska låta dem stå tills imorgon och se om de blir ännu bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben