Marsipanmousse med apelsinsallad

Serverar: 6 portioner

Fräscht och gott

Ingredienser

  • 2 ½ gelatinblad
  • 200 g marsipan
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 droppar bittermandelarom
  • 6 apelsiner
  • 1 dl pistagenötter
  • Ca1 kruka citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Riv marsipanen, koka upp mjölk och marsipan under omrörning. Rör ner gelatinbladen i marsipanmjölken så att de smälter. Vispa äggulor och socker. Rör ner marsipanmjölken i äggulesmeten. Ställ bunken i kallt vatten. Rör då och då så att smeten blir kall.
    2. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i marsipansmeten och smaksätt med bittermandelarom. Häll upp i en form för att stelna i kylskåp.
    3. Skär av skalet av apelsinerna och skiva dem. Hacka nötterna grovt. Lägg apelsinskivorna på ett uppläggningsfat och skeda över marsipanmousse.
    4. Strö över nötterna och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben