Marsipantårta

Serverar: 1 portioner

Kanongod tårta och så är den ju hemmagjord också.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl hett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Marsipan
  • 3/4 kkp mjölk
  • 1 kkp mjöl
  • 500 g skållad mald mandel
  • 3-4 hg florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning 1
  • 3 dl marsankräm
  • 1 dl vispad grädde
  • Fyllning 2
  • 1-2 dl jorgubbssylt
  • Fyllning 3
  • 3 dl vispad grädde
  • Garnering
  • Marsipan
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och vetemjölet blandat med bakpulver och rör till en jämn smet. Smörj en sockerkaksform på 1 1/2 liter. Strö den med ströbröd. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr. När kakan har kallnat dela den då i 3 delar.
    2. Understa lagret fyllning 1: 3 dl marsankräm blandas med 1 dl vispad grädde och bres på.
    3. Mellan lagret fyllning 2: Jordgubbssylten som bres på.
    4. Sista lagret fyllning 3: Vispad grädde och ta på kanterna också.
    5. Marsipan: Koka upp mjölk och mjöl, vispa.Ta av från plattan. Skålla och skala mandeln och mal den. Blanda den malda mandeln med florsocker och vaniljsocker och mjölk/mjöl balndningen till en marsipandeg. Häll i ett par droppar grön karamellfärg så den får den typiska gröna färgen för marsipan.
    6. Kavla sedan ut marsipanen till ett lock som täcker tårtan och kanterna. Lägg locket överst på tårtan se till att det går ner ordentligt på kanterna. Strö över lite florsocker strax före servering på marsipanen. Är man duktig kan man göra en ros

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben