Marsipantårta med passionsfruktmousse

En riktigt fräsch och härlig tårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk maizena
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 pkt passionsfruktmousse
  • Mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping
  • 4 dl vispgrädde
  • Ca 3 msk florsocker
  • 400 g marsipan av valfri färg
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker till bottenen vitt och pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, och ställ in mitt i 175 grader varm ugn. Grädda i ca 40 min.
    2. Låt svalna och skär upp kakan i 3 bottnar.
    3. Gör passionsfruktsmoussen enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden till fyllningen.
    4. Vänd upp och ner på den nedersta bottnen så att den bruna sidan hamnar upp. Bred ut lite grädde och hälften av moussen. Lägg på en botten.
    5. Täck med grädde och resten av moussen. Lägg på den sista bottnen.
    6. Vispa grädden till toppingen och bred ut och forma den som en kulle på tårtan. Täck även kanterna med ett tunt lager grädde.
    7. Forma marsipanen till en rund boll och kavla ut till en rund platta. Rulla upp plattan på brödkaveln och rulla ut den över tårtan. Skär bort överflödiga kanter. Pudra florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben