Martins maffiga macka

Serverar: 4 portioner

En hel måltid!

Ingredienser

  • 300 g tunt strimlad lövbiff
  • Smör till stekning
  • 1½ dl grovt hackad gul lök
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • 3/4 burk crème fraiche à 2 dl
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 1½ tsk kinesisk soja
  • 4 skivor kantskuret formbröd
  • 4 msk riven ost
  • Lite paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet väl i smör på kraftig värme. Sänk värmen något och lägg ev. i mer smör i stekpannan. Lägg i löken och låt alltsammans puttra under omrörning tills löken är mjuk och brynt. Krydda och tillsätt vitlök.
    2. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt alltsammans puttra på medelstark värme under omrörning till en krämig konsistens. Det tar några minuter. Tillsätt senap och soja. Låt stuvningen svalna något.
    3. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg stuvningen på brödskivorna. Strö över riven ost. och lite paprikapulver. Gratinera i ugn 250 grader ca 8 minuter. Ta ut ur ugnen och garnera med gurkskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben