Masaman currykyckling (Kaeng Masaman Gai)

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kryddstark och god thailändskrätt

Ingredienser

  • 1 burk (400ml) kokosgrädde
  • 500 gr kycklingbitar
  • 3 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 lök, i halvor
  • 1,25 dl jordnötter
  • 2 tsk salt (knappt, ta lite och smaka av)
  • 3 msk masaman currypasta
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk socker/palmsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp koksnötgrädden i en stor kastrull. Tillsätt kycklingen, potatisen, löken jordnötterna och salt, låt sjuda i 20 minuter.
    2. Tag ur en slev av kokosgrädden ur kastrullen och häll den i en stekpanna. Tillsätt masaman currypasta och rör om tills blandningen tjocknar.
    3. Häll curryn över kycklingen. Tillsätt fisksåsen, tamarindjuice och socker, rör om väl. Låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
    4. Serveras med enkelt ris,ägg nudlar eller bröd.
    5. (Masaman currypasta finns att få tag i bland Mrs Chengs varor på tex ICA. Tamarindpasta finns bland Blue dragon och borde sådeles också finnas i nästan varje ICA-affär och dyligt, annars finns det i Asisatiska butiker.)

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben