Currykyckling med ris

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och smakrik måltid!

Ingredienser

  • smör
  • 2 cm purjlök
  • 1 stor kycklingfilè
  • 6-7 broccolibitar
  • 1 tsk sambal olek
  • 1/2 msk tomatpurè
  • mjöl
  • mjölk
  • curry
  • salt
  • peppar
  • Server med ris
  • Instruktioner

    1. Börja med att fräsa purjolöken i smör, för att sedan ha i den tärnade kycklingen.
    2. När kycklingen börjar bli genomstekt, ha i sambal olek, tomatpurè och resten av kryddorna.
    3. Var noga med att kycklingen är helt färdig innan du har i mjöl (ev. lite extra smör) för att få till såsen. Tillsätt så mycket mjölk som du behöver för att få rätt konsistens på såsen. Tänk på att den inte kan bli tjockare när den börjat koka. Lägg i broccolin precis på slutet och smaka av.
    4. Servera med ris och hackade tomater.
    5. Självklart kan man även använda matlagningsgrädde e.d. men jag valde att göra såsen lite nyttigare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben