Currykyckling

Serverar: 4 portioner

Gott...

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kokspad
  • 2 dl minifraiche eller mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Dela fileérna i två. Koka upp hönsbuljongen och kryddorna, lägg ner fileérna och koka i ca: 5 minuter.
    2. Fräs curry i smör i en gryta. Blanda i mjöl, tillsätt spad och fraiche. Vispa och koka upp. Sjud i 5 minuter. Krydda, lägg i kycklingen.
    3. Servera med ris och wokgrönsaker.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (2)

    evaldo 8 juli 2008

    Hej. Jag har provat din Currykyckling i dag och den var supergod. jag hade stekt potatis i stället. Lägger in en bild också. Mvh evaldo

    Gurgelfranz 5 mars 2009

    En god och enkel currykyckling, jag spetsade till den med en skvätt matgrädde så den blev aningen krämigare. Tack för det receptet, det kommer lagas fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben