Mascaponecreme med chokladtryffel

Serverar: 5 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Denna hade vi som efterrätt vid helgens tjejmiddag. Jättegott!

Ingredienser

  • Macarponecreme
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk fin hackad mynta
  • 1 dl grädde
  • Chokladtryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • Garnering
  • 100 g hallon
  • Instruktioner

    1. M.creme: Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mascarponen och myntan. Vispa grädden hårt. Vänd ner. Fördela i efterrättsglas. Ställ kallt en timme.
    2. Tryffeln: Värm grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen bland ner i grädden. Rör tills den har löst sig. Låt svalna. Häll på över mascapone cremen. Låt stå kallt en timme till.
    3. Lägg på hallon innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    celice 14 september 2009

    Har gjort denna efterrätt och den var supergod, kommer att göra den många gånger till Celice

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben