Mascarpone-glass med aprikoshalvor

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Kan inte säga annat än mums!

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl flytande honung
  • 250 g marcarpone, färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk aprikoshalvor, ca 300 g
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1/4 tsk kanel
  • Rostad flagad mandel
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och florsockret vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsockret och honungen. Blanda ner mascarponen och grädden som inte vispats för hårt. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
    2. Smält smöret, råsockret och kanelen i en stekpanna. Lägg i de väl avrunna aprikoshalvorna och låt dem bli varma.
    3. Servera kulor av glassen på tallrikar och de varma aprikoserna med kanelsåsen vid sidan, strö över flagad mandel och garnera gärna med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 18 november 2012

    Jättegod, men lite tung och mastig glass. Jättegod kanelsås till aprikoserna, men jag misslyckades första gången. Hade nog för hög temperatur för sockret blev karamelliserat och stenhårt. Sammantaget en mycket god och omtyckt dessert!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben