Mascarponedessert med jordgubbar och mandelbiskvier

Serverar: 4 portioner

En frisk och lätt variant av en italiensk klassiker som är en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

  • 400 g färska jordgubbar (eller 300 g frysta)
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g mascarpone
  • 2½ dl kvarg, t ex kesella
  • 2 msk marsalavin
  • Salt
  • 75 g mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa de färska jordgubbarna. Halvera dem eller skär dem i fjärdedelar och lägg dem i en skål. Sockra lätt med ca en fjärdedel socker och ställ åt sidan. Använder du frysta så låt dem tina i en skål och sockra lätt om de är sura.
    2. Separera äggen från vitan. Vispa äggula, vaniljsocker och 0.75 dl strösocker med elvisp i en bunke till en ljus kräm. Rör ner mascarpone, kvarg och marsalavin. Rör tills krämen är smidig. Vispa äggvitan hårt med ca ½ krm salt i en skål och vänd ner i mascarponekrämen.
    3. Kör jordgubbarna till en grov puré i en mixer eller matberedare, det ska fortfarande finnas små fruktbitar kvar. Lätt mandelbiskvierna i en plastpåse och smula dem med brödkavel.
    4. Lägg häften av de smulade biskvierna i en skål. Lägg på hälften av mascarponekrämen och sedan hälften av jordgubbarna. Fortsätt med mascarponekräm och jordgubbspuré. Avsluta med resten av mandelbiskvierna överst. Täck över och ställ kallt fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben