Mascarponegratinerade hallon

Serverar: 4 portioner

Snabbt och gott.

Ingredienser

  • 300 g hallon, färska eller frysta
  • 2 dl mandelbiskvier
  • 1 ägg
  • 100 g mascarponeost
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Fördela hallon och mandelbiskvier i 4 ugnssäkra portionsformar.
    3. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum.
    4. Blanda mascarponen med äggula och florsocker. Vänd i den vispade äggvitan.
    5. Bred ostsmeten över bär och biskvier.
    6. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min tills smeten fått fin färg. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    scraphall 12 juni 2011

    Det här var bland det godaste jag någonsing lagat!!

    maxxa 20 juli 2011

    Söt och god dessert. Tack för receptet.

    frithioff 2 november 2012

    Supergott. Hade inga mandelbiskvier hemma så tog mer hallon och några grovhackade hasselnötter. Mums.

    Sonja18 31 maj 2021

    Supergott!! Fräscht och inte alltför sött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben