Matbröd med soltorkade tomater

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Bakas i bakmaskin

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 10 soltorkade tomater
  • Färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1 dl havregryn
  • Vitlökspulver eller färsk vitlök
  • Instruktioner

    Häll i alla ingredienserna i bakmaskinen och låt den göra jobbet. Detta bröd blir underbart gott

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    iwas 21 september 2011

    Kanongott och saftigt! Jag föredrog dock att hoppa över vitlöken.

    Neta52 7 juli 2012

    Det här brödet har blivit ett favoritbröd! Jag har ingen bakmaskin, men jag börjar med att blanda vattnet och jästen, därefter tillsätter jag övriga ingredienser. Sedan häller jag degen i en avlång form (smord med olja) och låter den jäsa i c:a en timme. Efter jäsning gräddar jag brödet i 225 grader varm ugn i 30-40 min. Det blir jättegott!

    Neta52 7 juli 2012

    Glömde lägga till i min kommentar att jag ger betyget 5.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben