Matbröd smaksatt med farinsocker

Serverar: 4 portioner

Saftigt matbröd med annorlunda god smak av farinsocker. Färgen är härligt brun.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 3 dl farinsocker
  • 1 hg jäst
  • 1 msk salt
  • 2 ägg
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i salt och farinsocker. Häll över vattnet, 37 grader.
    2. Vispa ihop äggen och häll i dem. Tillsätt rågsikten. Jäs degen 45 minuter.
    3. Gör 4 bröd och lägg dem på smord långpanna. Pensla smält margarin mellan bröden. Jäs bröden 30 minuter.
    4. Grädda i ugn 200 grader ca 30 minuter. Pensla med vatten när de är klara och låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4
    1 h 30 min
    3

    Kommentarer (2)

    Ametz 8 oktober 2008

    Jag gjorde precis efter receptet, men efter 27 minuter fick jag lova ta ut det för dom var svarta ovanpå, gräddade i botten av ugnen på 200 grader. Skulle ha kollat nogare men ja trodde inte det skulle behövas när man följde ett recept till punkt och pricka =/

    LEDIVO 9 oktober 2008

    Hej Ametz! Jag är ledsen för att dina bröd blev mörka - Något jag inte själv råkat ut för. Det kan ju skilja sig lite från ugn till ugn och som du ser står det ca 30 minuter i receptet. Jag önskar dig en trevlig helg! //Karolo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben