Matig chili med tomat-mangosallad

Serverar: 4 portioner

Matig chili med tomat-mangosallad

Ingredienser

  • Chili
  • 500 g blandfärs
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 burk, ca 400 g, naturella kidneybönor
  • 1 burk, ca 400 g, naturella vita bönor
  • 1 tsk timjan
  • ½ msk oregano
  • 500 g krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • Tabasco eller chilisås
  • Tomat- och mangosallad
  • 2 röda tomater
  • 2 gula tomater
  • 1 mango
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin, saft av
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka rödlök, vitlök och chilifrukt. Smält matfettet och fräs upp lök, vitlök och chili tills de blir mjuka och blanka. Tillsätt färsen och bryn tills den har fått fin färg. Dela och kärna ur paprikorna och tärna dem. Rör ner dem i färsen och puttra vidare cirka 10 minuter. Häll upp bönorna i ett durkslag och spola av dem under kallt vatten. Låt rinna av. Krydda och tillsätt krossade tomater och tomatpuré till färsen. Låt allt sjuda i 20-30 minuter. Blanda ner bönorna och låt dem koka med sista 5 minuterna. Smaka av med tabasco eller lite chilisås.
    2. Tomat- och mangosallad: Hacka tomaterna ganska fint. Skala och skär mangofrukten i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda allt och pressa apelsinsaft över. Rör om och låt stå svalt en stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben