Matig couscous

Serverar: 4 portioner

Detta är ett gott tillbehör till de flesta rätter. Stekt kyckling, grillspett, fläskfilé – ja, vad man vill. Med yoghurtsås, harissa och chermoula går rätten i marockansk stil.

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 0,5 huvud blomkål
  • 2 medelstora morötter
  • 1,5 dl mandlar eller valnötter
  • 1,5 dl russin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 dl hackad mynta eller 1 tsk torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    Koka upp 5 dl grönsaksbuljong. Rensa och skär blomkål och morot i bitar och koka i tre minuter. Tillsätt couscous, russin, tomatpuré och gurkmeja samt torkad mynta. Ställ åt sidan och låt svälla fem minuter under lock. Luckra upp med gaffel och blanda i färsk mynta. Servera.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben