Matig räksallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Matig räksallad med avokado och krispiga baconbitar. Dressingen rör man ihop av endast tre ingredienser.

Ingredienser

  • ½ romansalladshuvud
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • Ca 500 g räkor med skal
  • Några kvistar dill
  • 10 minitomater
  • 2 avokado
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost
  • Dressing
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk majonnäs
  • 2 tsk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela romansalladen i mindre bitar och lägg upp på fyra tallrikar. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
    2. Skala räkorna och lägg i en bunke. Hacka dillen och halvera tomaterna. Skala avokadon och skär i bitar.
    3. Blanda räkorna med avokadon, tomater, baconbitar och dill. Ringla över lite olja, salta och peppra. Lägg upp blandingen på salladen och hyvla över parmesanosten.
    4. Rör i hop dressingen och ringla över salladen. Servera med ett gott fullkornsbröd.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben