Matig sillsallad

Serverar: 6 portioner

En matig sillklassiker som passar ihop med både knäckebröd och kavring. Perfekt på påskbordet.

Ingredienser

  • 3 färska rödbetor, ca 200 g
  • 3 potatisar
  • 1 burk matjessill i bitar, 200 g
  • 2 ättiksgurkor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Koka rödbetorna med skalet på tills de blir mjuka, ca 1 tim. Spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalet. Koka potatisen. Häll av och spara spadet från sillen. Skär rödbetor, potatis, sill och gurka i tärningar. Skala och hacka äggen grovt. Blanda samman allt tärnat och hackat i en skål. Smaka av med lite av sillspadet. Vänd ner gräddfilen strax innan serveringen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben