Matiga päronmuffins

Serverar: 15 portioner

Matiga muffins med dinkelmjöl, päron och mandelmassa – snabbakat till eftermiddagsfikat!

Ingredienser

  • 2 stora päron
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 50 g smält smör
  • 1 ½ dl dinkelvetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk mandelmassa, grovt riven
  • 50 g mandelspån
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Ställ ut 12– 15 stadiga muffinsformar på en plåt. Skala och skär päronen i tunna klyftor som du sedan skär på mitten.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt.
    4. Blanda ihop dinkelmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål.
    5. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
    6. Varva muffinssmet och päron i formarna och strö mandelspån på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt därefter muffinsen svalna innan du pudrar dem med florsocker.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben