Matiga våfflor med ädelost

Tillsammans med löjrom och räkor blir detta en kulinarisk sensation.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • 200 g ädelost
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl hackade färska örter, basilik, persilja, timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till grädning
  • Servering
  • Löjrom
  • Räkor
  • Instruktioner

    Vispa ägg och smör till skum. Vispa ner osten tills det blivit en jämn smet. Rör ner mjöl och sedan mjölk. Blanda i örter, salt och peppar. Låt stå och svälla en stund innan grädning. Serveras tillsammans med lite löjrom och räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vårfrudagen=våffeldagen
    Vårfrudagen den 25/3 var tidigare helgdag, men 1953 bestämde man at...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben