Matiga våfflor med potatis och lök

Serverar: 4-6 portioner

Tycker du att våfflor inte är mättande nog? Och att det är för onyttiga tillbehör? Testa dessa.

Ingredienser

  • 3-4 råa potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 gram smält smör
  • 2 dl kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen på rivjärnets grövsta sida. Hacka löken smått. Vispa samman övriga ingredienser till en slät smet, rör ner lök och potatis.
    2. Grädda våfflorna i våffeljärn. Ta inte för mycket smet åt gången, då förblir potatisen rå i våfflans mitt.
    3. Serveras med lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben