Matjessilltårta - laktosfri

Serverar: 8 portioner

Jättegod.

Ingredienser

  • 3 st gelatinblad
  • 6 st matjessillfiléer
  • 2 msk gräslök
  • ½ st rödlök
  • 1 st rött äpple, syrligt
  • 200 g laktosfri crème fraiche
  • 180 g laktosfri salladsost
  • 200 g laktosfri cream cheese
  • 100 g stenbitsrom
  • Tårtbotten
  • 300 g mörkt bröd, kavring
  • 75 g laktosfritt smör
  • Instruktioner

    1. Mixa brödet i en matberedare till en slät konsistens och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smeten i en ugnsform med löstagbar botten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
    2. Finhacka matjessillen, äpplet, löken och gräslöken. Spara lite gräslök till garneringen. Blanda samman detta med crème fraichen och cream cheesen.
    3. Ta upp gelatinbladen och värm dem i en kastrull, vänd ner gelatinet i matjessillblandningen. Häll över blandningen i formen. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera med stenbitsrom, hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben