Matmuffins med chevré och soltorkade tomater

Serverar: 8 portioner

En av mina absoluta favoriter.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 2 dl kesella
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g chevré, i rulle, delad i 8 bitar
  • 1 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 8 soltorkadetomater
  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl matyoughurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser.
    3. Vispa samman äggen och blanda ner olivolja och youghurt. Häll äggblandningen i mjölet och blanda.
    4. Rör sedan ner fyllningen i degen.
    5. Lägg blandningen i 8 st muffinsformar eller en smord muffinsplåt.
    6. Tänk på att chevrén ska stickas ner i varsin form.
    7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 3 september 2009

    Helt suveräna jag tänker inte ändra på någonting. Jag använde aluminiumformar och fick ut tio muffins på det. Vi kommer att ha med oss dessa istället för paj på kräftskivan och en sallad till. Var och en tar med sitt så jag dricker vitt vin till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben