Matmuffins med feta och rödlök

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Gott till te och som mellanmål.

Ingredienser

  • 50 g fetaost
  • ½-1 rödlök
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 dl filmjölk
  • Garnering
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    Skär fetaosten i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken tunt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och timjan. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i små muffinsformar.Tryck ner en klyfta rödlök och några bitar fetaost i varje muffins. Strö över flingsalt och pinjenötter. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min eller tills smeten har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben