Matmuffins med keso och bacon

Serverar: 6 portioner

Andra muffinsen blev matmuffins till en något sen frukost.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 200 g keso
  • 1 dl vatten
  • ½ dl matolja
  • Fyllning
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk oregano
  • 50 g keso
  • 1/4 hackad purjolök
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 200°C och smörj muffinshålen i en muffinsform. Det går att använda muffinsformar i papper också, men de är svåra att få av matmuffinsarna. * Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ställ åt sidan. * Ta fram matberedaren och sätt i degkrokarna. Häll i äggen, keson, vattnet och oljan och sätt igång maskinen, så allt blandas. * Häll i mjölblandningen i matberedaren och blanda. * Stek bacontärningarna och pressa vitlöken och låt den steka med. * Blanda ost, oregano, keso och purjolök i skålen du hade till mjölblandningen. * Häll i vitlöksbaconen i ostblandningen och rör ihop. * Blanda fyllningen med muffinssmeten i matberedaren. * Klicka ut en rejäl matsked smet i varje muffinsform och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. * Servera med ett glas kall mjölk och en sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pompo 1 mars 2011

    Ungefär hur många muffins blir det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben