Matros sill

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god inlagd sill till påsk eller jul

Ingredienser

  • 600 g strömingsfileer
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1 msk salt
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl creme- fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 6 msk mildrökt kaviar
  • 1/2 dl finhackad gul lök
  • 1/2 dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    Dra skinnet av sillen. Blanda vatten, ättika och salt till lagen i en skål och lägg i fileerna. Låt stå kallt i minst 12 timmar eller över natten . Häll av lagen och torka sillen på hushållspapper. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt , peppar och socker. Varva såsen med sillen i en burk eller kruka och låt stå kallt minst ett dygn

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben