Matsnäckor med olika fyllningar

Toppen till lunchen, mellanmålet eller pickniken! Gott med en pizzasallad till. Jag gjorde detta till ett barnkalas och det blev jättepoppis! Gör dem med en eller flera olika fyllningar, en del vill ha mycket fyllning andra lite.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Dansukker brödsirap
  • 3/4 dl Dansukker fibrex
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • Tomat
  • Lök
  • Timjan
  • Vitlök
  • Mozzarella
  • Fyllning 2
  • Spenat
  • Fetaost
  • Örtkrydda
  • Lök
  • Fyllning 3
  • Soltorkade tomater
  • Oliver
  • Lök
  • Vitlök
  • Oregano
  • Ost
  • Fyllning 4
  • Äpple Lök
  • Curry
  • Fyllning 5
  • Champinjoner
  • Lök
  • Vitlök
  • Persilja
  • Ost
  • Topping
  • 200 g ost
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Lägg i fibrex. Blanda i salt, sirap och olja. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk 30 minuter.
    2. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 bitar som vardera kavlas ut till plattor 25 x 50 cm. Strö på någon av fyllningarna. Jag brukar göra med 2 olika fyllningar. Rulla samman till en rulle som skärs i 2 centimetertjocka skivor. Ställ på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
    3. Fördela osten uppe på snäckorna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Frys de bullar som inte skall användas direkt.
    4. Fyllningar: 1: Tärnad tomat, tärnad lök, hackad färsk timjan, riven vitlök, riven mozzarella .
    5. 2: Färsk spenat, hackad lök, fetaost i små tärningar, färska örtkryddor.
    6. 3: Tärnad soltorkad tomat, hackade oliver, hackad lök, riven vitlök, oregano, riven ost.
    7. 4: Tärnat äpple, hackad lök, curry.
    8. 5: Skivade, färska champinjoner, hackad lök, eventuellt riven vitlök, hackad persilja, riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben