Jo, det finns massor med recept på mazarinkaka, men den här blir härligt luftig och försvinnande god. Dessutom blir det dubbel sats av receptet.
Vill man ha en högre kaka används hela receptet till en kaka. Glasyren gör den förstås lite söt, men den ser mycket roligare ut med färgad glasyr än utan.
Ingredienser
2 ägg
3 dl strösocker
200 g smält smör
1,5-2 dl mjölk
1,5 dl malda hasselnötter
10 droppar bittermandelolja
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
Ströbröd till formarna
Glasyr (per kaka)
1,5 dl florsocker
några matskedar smält smör eller margarin
karamellfärg (grön eller röd)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna. Mjöl och bakpulver sist.
- Smörj och bröa två runda formar. Fördela smeten i formarna.
- Grädda i 30 minuter långt ner i ugnen. Lägg ev på
smörpapper efter halva tiden (om kakan blir för brun).
- Låt kakorna svalna.
- Blanda samman glasyren till lagom konsistent och tillsätt karamellfärg. Stryk på glasyren med hjälp av en matsked. Börja från mitten och gå i cirkelrörelser runt kakan.
- Kakan kan frysas med glasyren. Tina i rumstemperatur - inte i mikro för då förstörs glasyren.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Dålig angivelse av mått, din Kärri..