Mazarinkaka med glasyr

Jo, det finns massor med recept på mazarinkaka, men den här blir härligt luftig och försvinnande god. Dessutom blir det dubbel sats av receptet. Vill man ha en högre kaka används hela receptet till en kaka. Glasyren gör den förstås lite söt, men den ser mycket roligare ut med färgad glasyr än utan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smält smör
  • 1,5-2 dl mjölk
  • 1,5 dl malda hasselnötter
  • 10 droppar bittermandelolja
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl
  • Ströbröd till formarna
  • Glasyr (per kaka)
  • 1,5 dl florsocker
  • några matskedar smält smör eller margarin
  • karamellfärg (grön eller röd)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna. Mjöl och bakpulver sist.
    3. Smörj och bröa två runda formar. Fördela smeten i formarna.
    4. Grädda i 30 minuter långt ner i ugnen. Lägg ev på smörpapper efter halva tiden (om kakan blir för brun).
    5. Låt kakorna svalna.
    6. Blanda samman glasyren till lagom konsistent och tillsätt karamellfärg. Stryk på glasyren med hjälp av en matsked. Börja från mitten och gå i cirkelrörelser runt kakan.
    7. Kakan kan frysas med glasyren. Tina i rumstemperatur - inte i mikro för då förstörs glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Coolabagaren 27 maj 2010

    Dålig angivelse av mått, din Kärri..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben