Mazarinkaka med kolaglasyr

Serverar: 30 portioner

Denna långpannekaka är också farligt god.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 150 g smält smör
  • 100 g mald mandel
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Veteströ till långpannan plus lite smör
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, mandel, mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i väl smord och bröad långpanna ca 30x40 cm.
    3. Grädda kakan i ugnen i 15-18 minuter tills den känns färdig och fått lagom färg.
    4. Blanda samman allt i en kastrull och låt den sjuda sakta i 7-10 minuter tills den blir tjock och blank. Bred glasyren över kakan och strö över de rostade mandelspånen. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben