Mazarinrutor i långpanna

Serverar: 20-30 portioner

Mums till många!

Ingredienser

  • 3 hg margarin
  • 4 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 hg sötmandel
  • 8 bittermandlar
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk tunn hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader, klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Mal mandeln.
    3. Rör margarin o socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget och mjölken. Blanda mjöl, mandel, bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 20 min. (Testa med sticka att kakan är torr.)
    4. Låt kakan kallna, och bred på en glasyr av: 3 dl florsocker och 2-3 msk tunn hallonsylt (sylt utspädd med lite vatten).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben