Mazarintårta

Serverar: 8-10 portioner

En svensk klassiker! Saftig mazarinkaka med fyllig vaniljkräm och söta jordgubbar på toppen.

Ingredienser

  • 370 g mandelmassa
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • Vaniljkräm
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl Maizena majsstärkelse
  • ½ vaniljstång
  • 2 ½ dl standardmjölk
  • 15 g osaltat smör
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
    2. Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en slät massa. Blanda ner äggen, ett i taget. Använder du matberedare så kör på lägsta hastighet.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
    4. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstången och vispa ner mjölken i äggblandningen.
    5. Blanda och häll tillbaka allt i kastrullen. Koka varsamt upp blandningen tills den har tjocknat. Rör hela tiden. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.
    6. Fördela vaniljkrämen ovanpå mazarintårtan och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben