Medelhavsbröd

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 50 minuter

Bröd med smak av medelhavet. Kryddat med oliver, soltorkade tomater och grovt salt.. Alla som bjuds på detta är lyriska. Gott till soppa, med ost eller räkor. Eller bryt en bit och doppa i någon god olja. Mums!!

Ingredienser

  • 1 l vatten (5 dl till själva degen)
  • 1 msk vinäger
  • 3-4 soltorkade tomater (1 dl tärnade)
  • 3 msk olivolja
  • 10-12 svarta, kärnfria oliver, grovhackade
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Till garnering
  • Olivolja
  • Grovt salt
  • Instruktioner

    Koka upp 5 dl vatten med vinäger.Lägg i tomaterna låt koka 3-5 min.Häll bort vattnet. Lägg tomaterna på hushållspapper och lägg ett hushållsapper ovanpå och tryck försiktigt så att tomaterna blir torra. Värm resten av vattnet(5dl) tillsammans med olja, tärnade tomater och oliverna till fingervarmt(37 grader) Smula jästen i degbunken och rör slät med litet av degbätskan. Rör ner salt och vetemjöl Arbeta till en smidig, hanterbar deg. Jäs till dubbel storlek ca40 min Arbeta degen ytterligare någon minut. Forma till 1 rund brödkaka. (jag gör 2) Kryssa gärna på ovansidan med vass kniv. Låt jäsa ca 30 ming. Pensla med olivolja och strö över grovt salt. Grädda i 175 grader,50 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    loll 29 juni 2008

    Jag är en av de lyriska över detta bröd! Har inte bakat det själv ännu...men nu har jag i alla fall sparat receptet! Hej mamma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben