Orientalisk fisk- och skaldjursgryta

Serverar: 6 portioner

Mustig och mycket delikat gryta att bjuda på.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, torsk eller kolja
  • Salt
  • 2 dl vitt vin (kessons finns på Systemet)
  • Kräftstjärtar, frysta eller från burk
  • ½ kg stora Lyxräkor, frysta med skal, valfritt
  • 1 burk musslor, eller 12 färska kokta med sky eller frysta
  • 50 g smör eller margarin
  • 2-3 tsk curry
  • En knivsudd cayennepeppar, eller 1 tsk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1½ dl tunnstrimlad purjolök
  • 1½ dl tunnstrimlad blekselleri
  • Silat fisk/vinspad
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk konjak eller torr vermouth
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • Persilja
  • Instruktioner

    Salta lätt på fisken och sjud några minuter i vintet. Ta upp fisken och dela den i bitar. Fräs smör med curry och cayenne. Lägg i strimlad paprika, purjolök och selleri att smälta ner på svag värme. Sila över fiskspadet, koka upp och tillsätt dragon och körvel, grädde och tomatpuré Låt koka ihop 10 min och rör i creme fraiche. Smaka av och späd med skaldjursspad´om så behövs. Arrangera fisk och skaldjur i en plateau och häll såsen plus lite konjak över. Smaka av. Strö över persilja. Servera med ris och gott sprödvärmt bröd. (gärna medelhavsbröd)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben