Medelhavsfisk med tomat, oliver,och sardeller

Serverar: 4 portioner

En härlig och lättlagad fiskrätt full med salta och goda smaker!

Ingredienser

  • 600 g fast, vit fisk tex. torsk, hälleflundra eller marulk
  • 50 g smör
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 14-16 sardeller
  • 1½ msk kapris
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl gröna ärtor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Servering
  • 4 portioner ris
  • Instruktioner

    1. Mät upp ris och vatten i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills riset är klart.
    2. Smält smöret tillsammans med olivoljan i en rymlig gryta. Tillsätt sardeller, finhackad vitlök och kapris och låt fräsa någon minut under omrörning på låg värme.
    3. Halvera tomaterna och lägg ner dem i grytan, låt puttra några minuter och tillsätt därefter ärtorna och oliverna.
    4. Salta och peppra fisken och lägg ner den i grytan. Sätt på locket och låt sjuda tills fisken är färdig och genomkokt.
    5. Strö över finhackad persilja och servera med riset.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben