God, matig och festlig sallad som serveras bäst med salladsdressing, på vinäger, olivolja och kryddor. Oslagbar för de som gillar tonfisk! En kall sallad som kan förberedas in i det sista, utmärkt bjudmat. Perfekta GI middagen, både på helger och vardagar.
Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten, á 200 g
6 små ägg, kokta, kalla, skalade
1 näve haricots verts
100 g ruccola
50 g solrosskott
300 g kalla kokta färskpotatisar med skal
10 körsbärstomater
20 svarta oliver utan kärnor
10 sardellfiléer
1 rödlök
Instruktioner
- Låt tonfisken rinna av. Skär äggen i kvartar. Dela haricot vertsen på mitten. Skölj och torka ruccola och solrosskott. Dela potatisen i munsbitar. Dela tomaterna på hälften. Finhacka löken.
- Låt sardellerna och oliverna rinna av från sitt spad, men låt dem vara i den storleken dom är. Blanda allt försiktigt, eller lägg helt enkelt upp allt i ett stort fat.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Salade Nicoise
Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...