Sallad Nicoise

Serverar: 4 portioner

God, matig och festlig sallad som serveras bäst med salladsdressing, på vinäger, olivolja och kryddor. Oslagbar för de som gillar tonfisk! En kall sallad som kan förberedas in i det sista, utmärkt bjudmat. Perfekta GI middagen, både på helger och vardagar.

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i vatten, á 200 g
  • 6 små ägg, kokta, kalla, skalade
  • 1 näve haricots verts
  • 100 g ruccola
  • 50 g solrosskott
  • 300 g kalla kokta färskpotatisar med skal
  • 10 körsbärstomater
  • 20 svarta oliver utan kärnor
  • 10 sardellfiléer
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av. Skär äggen i kvartar. Dela haricot vertsen på mitten. Skölj och torka ruccola och solrosskott. Dela potatisen i munsbitar. Dela tomaterna på hälften. Finhacka löken.
    2. Låt sardellerna och oliverna rinna av från sitt spad, men låt dem vara i den storleken dom är. Blanda allt försiktigt, eller lägg helt enkelt upp allt i ett stort fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben