Medelhavsgratinerade paprikor

Serverar: 3-4 portioner

En rätt med mycket smak som serveras med en fräsch coleslaw. Fyllningen räcker till 3 stora paprikor eller 4 lite mindre.

Ingredienser

  • 100 g pasta, gärna mindre sort
  • 3-4 paprikor, gröna eller gula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • ½ purjolök
  • 3 tomater
  • Smör eller olivolja
  • Ca 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 burk blandade bönor, 240 g avrunna
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • ½ tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven smakrik ost
  • Coleslaw
  • 400 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk svensk senap
  • 3/4 dl finhackad persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med coleslawen. Skär eller hyvla vitkålen tunt. Skala och hyvla moroten med potatisskalare. Lägg grönsakerna i en bunke och krama dem med handen. Rör ner créme fraiche, majonnäs, dijonsenap, svensk senap och finhackad persilja. Smaka av med salt och ställ kallt tills det är dags att servera. Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men ta av den någon minut före full tid. Skölj sedan pastan hastigt. Kärna ur paprikorna och dela dem i halvor. Skiva vitlöken och skär morot, fänkål, purjolök och tomater i små bitar. Fräs vitlök, morot, fänkål och purjolök i smör eller olivolja i en stor panna. Tillsätt finhackad rosmarin och efter en stund tomatbitarna. Skölj bönorna väl och tillsätt dem tillsammans med den kokta pastan i grönsakerna. Rör ner oliver och spiskummin. Salta och peppra och ta av stekpannan från värmen. Fyll paprikahalvorna med fyllningen. Strö över lite riven ost och gratinera mitt i ugnen tills de har fått färg, ca 20 minuter.
    2. Servera halvorna med coleslawen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben