Medelhavsinspirerad korv i ugn

Serverar: 6-8 portioner

Det här rörde jag ihop ikväll, va så sugen på korv i ugn, fetaost, oliver och soltorkade tomater. Mina tonåringar tyckte det va riktigt smarrigt.

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • ½ ask crème bonjour 200 g, valfri smak
  • 1 brk soltorkade tomater 380 g
  • Tomatsås
  • 1 brk pasta sås ca 400 g, valfri smaksättning
  • Ca 3 dl crème fraiche eller grädde
  • Ca 1 msk pizzakrydda
  • 1 brk oliver 350 g , valfria
  • 200 g fetaost
  • 1 brk champinjoner 400g
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Gratinering
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär korven i skivor, men inte helt igenom och lägg korven i en ugnssäker form. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och fördela dom och osten mellan korvskivorna.
    3. Ta så många oliver du vill ha, dela dom ev på hälften. Blanda allt till tomatsåsen, smaka av och krydda ev mer med valfria kryddor. Häll såsen runt korven och strö över riven ost.
    4. Ställ formen i ugnen i ca 30 min eller till såsen puttrar och korven har fått lite färg.
    5. Servera med ett gott hemlagat potatismos, kokt potatis, pasta eller ris och en sallad.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    knottis 5 december 2009

    Det här är sjukt gott!!! Jag är lite lat så jag skar korven i tjocka skivor och la det andra som ett täcke ovanpå. Kan inte ge mer än en femma annars skulle du få det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben