Medelhavspaj med skinka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Den här pajen är perfekt att göra om man har julskinka över. Numera fryser jag in julskinka i lagom portioner för att senare kunna ta fram och göra den här pajen!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • ¾ dl pinjenötter
  • 250 g julskinka utan fettrand
  • ½ burk grillade paprikor à 200 g
  • 2 dl rucola + några extra till serveringen
  • 100 g getost på rulle
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 250 g kesella ,10%
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan. Tryck ut pajdegen i en springform, ca 26 cm i diameter. Kläm folieremsor kring kanterna på formen och nagga i botten med en gaffel. Ställ formen i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta bort folien.
    3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär skinkan i tunna strimlor. Låt paprikan rinna av. Grovhacka rucolan.
    4. Fördela skinka och paprikan i pajskalet. Strö över rucolan och ½ dl av pinjenötterna. Smula över getosten.
    5. Vispa ihop äggen, mjölken och kesellan. Skala och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Häll smeten i pajskalet.
    6. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen har stannat och pajen har fin färg, ca 40 min. Toppa pajen med resten av pinjenötterna och några rucolablad vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben