Medelhavsrisott med lax
Serverar:
4 portioner
Gott och enkelt med allt i ett.
Ingredienser
3-4 dl okokt ris
6-8 dl grönsaksbuljong
1 zucchini
1 stor röd paprika i bitar
1 dl svarta oliver
1 dl gröna oliver
1 basilika kruka
1-2 vitlöksklyftor
Olivolja
500 g laxfilé i ca 2 cm kuber
150 g fetaost
Instruktioner
Hacka vitlöksklyftan och stek den och riset i olivoljan. Häll över buljongen. Töm i riset och koka det.
Skär zucchini, paprika och fetaost i ca 1 cm kuber. Plocka basilikabladen från krukan.
Stek lax, paprika och zucchini i olja i en teflonpanna. Salta och peppra. Dela oliverna och tillsätt dem. Låt allt bli varmt.
Blanda med det kokta riset. Blanda även ner de grovhackade basilikabladen och strö över fetaosten.
Använd gärna råris eller vildris.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!