Medelhavsrisott med lax

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt med allt i ett.

Ingredienser

  • 3-4 dl okokt ris
  • 6-8 dl grönsaksbuljong
  • 1 zucchini
  • 1 stor röd paprika i bitar
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 basilika kruka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 500 g laxfilé i ca 2 cm kuber
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöksklyftan och stek den och riset i olivoljan. Häll över buljongen. Töm i riset och koka det.
    2. Skär zucchini, paprika och fetaost i ca 1 cm kuber. Plocka basilikabladen från krukan.
    3. Stek lax, paprika och zucchini i olja i en teflonpanna. Salta och peppra. Dela oliverna och tillsätt dem. Låt allt bli varmt.
    4. Blanda med det kokta riset. Blanda även ner de grovhackade basilikabladen och strö över fetaosten.
    5. Använd gärna råris eller vildris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben