Medeltidsgryta på modernt vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och mättande.

Ingredienser

  • ½ kg fläskkött
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl minimorötter, gärna från burk
  • 1 dl skivade champinjoner, gärna från burk
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad dill
  • 2 krm torkad dragon
  • 1 msk senap, original
  • 1 dl Porter eller likvärdigt öl
  • 2 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs med smör i stekpanna. Skär fläskköttet i grytbitar och bryn dem tillsammans med löken.
    2. Tillsätt vatten och öl, champinjonerna, minimorötterna och buljongtärningen.
    3. Låt puttra under lock i någon minut.
    4. Tillsätt kryddorna, senapen och crème fraichen. Rör om.
    5. Låt puttra i 5 minuter till innan servering. Serveras med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben