Melon- och banankaka i långpanna

Serverar: 20-30 portioner

Barnsligt gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk vetemjöl
  • 2 tsk melonarom
  • 1 tsk gul hushållsfärg
  • Glasyr
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g ljus blockchoklad
  • 25 g kokosfett
  • 2 tsk bananarom
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och arom. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt hushållsfärg så att smeten får samma färg som en honungsmelon.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    4. Bananchokladglasyren: Bryt blockchokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfettet i vattenbad. Rör i bananaromen. Bred ut glasyren över kakan och garnera efter önskemål.
    5. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben