Melon- och jordgubbssallad

Serverar: 4 portioner

Somrigt! Utmärkt som förätt eller tillbehör

Ingredienser

  • 1 nätmelon
  • ½ vattenmelon
  • ½ liter jordgubbar
  • 16-20 skivor parmaskinka
  • ½ friséesallad
  • 1 huvud lollo rossosallad
  • Garnering
  • Gurkört
  • Instruktioner

    Dela melonen och gör kulor med hjälp av ett kuljärn. Du kan självklart använda vilka sorters meloner du själv vill. Skölj, snoppa och kvarta eller halvera jordgubbarna. Klipp salladsbladen. Rulla samman skinkan till små strutar. Gör ett stort fat som alla tar av eller gör 4 mindre fat. Garnera med gurkört och blomblad från ringblommor. Båda kan du äta upp. Om du vill kan du slå en klassisk vinägrett över, en del rödvinsvinäger och fem delar olivolja. Eller helt enkelt pressa lite citronsaft över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inka 24 juni 2009

    Den här salladen ser så vansinnigt god att den sak tstas omgående: Inka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben