Melon- och nektarinbitar med vinyoghurt

Serverar: 4 portioner

Enkelt, bara att skära frukten i bitar.

Ingredienser

  • 2 meloner, olika, t ex galia- och nätmelon
  • 2 nektariner
  • Vinyoghurt
  • 1 l yoghurt, med honungssmak
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 dl vin, sött, t ex Château Menota eller Amfora Muscat d´Alexandrie
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär upp meloner och nektariner.
    2. Servera med vinyoghurt.
    3. Vinyoghurt: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca 4 timmar i kylskåp, så att den inte blir så tunnflytande. Ca 3 dl vassle bör tas bort. Rör ner honung och vin.
    4. Servera såsen till blandad melonsallad. Det som blir kvar av såsen passar bra att blanda ut frukostyoghurten med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben