Melon- och jordgubbsmargarita

Serverar: 2 portioner

Som ett mellanting av sorbet och drink. Passar både före middagen eller som uppfriskande sorbet efter.

Ingredienser

  • 0,5 l vattenmelontärningar frysta
  • 0,5 l jordgubbar frysta och halverade
  • 1 msk florsocker
  • 3 msk tequila
  • 2 msk cointreau
  • 3 msk vatten
  • Garnering
  • Tunna skivor av melon
  • Instruktioner

    1. Frys in jordgubbar och melon i tärningar dagen innan och se till att ha en bra mixer.
    2. Låt bär och melonbitar ligga framme 10-15 min eller tina dem några sekunder i mikron. De ska vara frysta men inte stenhårda.
    3. Lägg alltsammans utom vatten i en mixer. Kör pulserande till tjock sorbetliknande massa, så allt blandar sig. Tillsätt eventuellt vatten.
    4. Servera i höga glas med sugrör. Garnera med en tunn skiva melon.
    5. Tips: För bästa resultat, gör i 2 omgångar till 4 personer. Den kan också göras på kylskåpskall färsk frukt och serveras med extra is.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben