Melon- och kiwi biskvier i långpanna

Serverar: 20 portioner

Här har jag smaksatt smörkrämen med Shots Kick-Off melon/kiwi. Shotsen är redan grönfärgad så man behöver inte använda hushållsfärg. Kan man inte få tag på denna Shots går det lika bra med melon arom och kiwi arom + grön hushållsfärg.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • Smörkräm
  • 200 g smör
  • 6 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 tsk Shots Kick-Off melon/kiwi
  • Alt
  • 1 tsk kiwiarom
  • 1 tsk melonarom
  • 5 droppar grön hushållsfärg
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna 30 x 40 cm. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Mal hasselnötterna. Vispa äggvitor och socker pösigt. Vänd ner de malda hasselnötterna och häll smeten i långpannan.
    3. Grädda i 15-20 minuter. Prova med sticka, ska nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
    4. Smörkräm: Rör ihop alla ingredienserna och bred på botten. Låt stelna. Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
    5. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Skär i rutor då chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben