Melon- och kiwi biskvier i långpanna
Här har jag smaksatt smörkrämen med Shots Kick-Off melon/kiwi. Shotsen är redan grönfärgad så man behöver inte använda hushållsfärg. Kan man inte få tag på denna Shots går det lika bra med melon arom och kiwi arom + grön hushållsfärg.
Ingredienser
Botten
400 g hasselnötter
6 äggvitor
4 dl socker
Smörkräm
200 g smör
6 äggulor
4 dl florsocker
2-3 tsk Shots Kick-Off melon/kiwi
Alt
1 tsk kiwiarom
1 tsk melonarom
5 droppar grön hushållsfärg
Garnering
200 g mörk blockchoklad
200 g ljus blockchoklad
Instruktioner
- Smörj en långpanna 30 x 40 cm. Värm ugnen till 200 grader.
- Mal hasselnötterna. Vispa äggvitor och socker pösigt. Vänd ner de malda hasselnötterna och häll smeten i långpannan.
- Grädda i 15-20 minuter. Prova med sticka, ska nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
- Smörkräm:
Rör ihop alla ingredienserna och bred på botten. Låt stelna. Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
- Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Skär i rutor då chokladen stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)