Melonsallad med paprika och oliver

Serverar: 4 portioner

Dekorera med parmesanflarn. Smakar sommar

Ingredienser

  • 1 liter sköljd sallad, t ex lollo rosso, rucola, isberg
  • 1 mogen melon, skuren i bitar
  • 12 svarta oliver med kärna
  • 4 bitar grillad paprika på burk
  • Instruktioner

    1. Servering: 8 parmesanflarn (se recept nedan) fransk senapsdressing (köpt)
    2. Bryt salladen i bitar och fördela den på 4 tallrikar, lägg melonbitarna, oliverna och paprikan ovanpå salladsbädden. Dekorera med parmesanflarn och servera med dressingen.
    3. Snabba parmesanflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Riv en god parmesanost fint på rivjärn. Lägg upp ca 1 msk stora högar av den rivna osten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ett par minuter tills osten smält och flarnen blivit gyllene. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben