Melonsoppa med jordgubbar eller hallon

Serverar: 4 portioner

Om du vill smaksätta soppan går det bra att mixa med färsk mynta eller citronmeliss. För att lyxa till den lite kan man slå i lite mousserande vin när man mixar soppan. Då måste man servera på en gång.

Ingredienser

  • 800-900 g melon, t ex galia-, nät- eller honungsmelon
  • 1 msk citronsaft
  • Ev lite florsocker
  • 250 g jordgubbar eller hallon
  • Ev färsk mynta el citronmeliss
  • Ev mousserande vin
  • Instruktioner

    1. Dela melonen, ta bort kärnorna och gröp ur fruktköttet. Skär det i mindre bitar och lägg det i en mixer tillsammans med citronsaft och eventuellt florsocker om melonen har för lite sötma.
    2. Ställ soppan i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Servera soppan iskall i tallrikar eller melonskal med delade jordgubbar eller hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben